Wat scannen we?

mobiel scannen

Wat scannen we?

U kan het zo gek niet bedenken …

Het gaat er ons vooral om dat hetgene wat u wilt bewaren voor de toekomst kwalitatief wordt ingescand en daarna gemakkelijk digitaal te raadplegen is. Voor ons maakt het niet uit om welke materialen het gaat. Voor elk project hanteren we professionele apparatuur en zetten wij professionele mensen in die u adviseren, begeleiden en het werk uitvoeren. Wij verrichten digitaliseringsactiviteiten voor notarissen, studiebureaus, erfgoedcellen, overheden, bedrijven, architecten … en doen dat steeds zeer nauwkeurig en veilig.

Boeken en andere publicaties

In elk archief, van notaris tot stedelijke dienst, van erfgoedcel tot universiteit, zitten boeken, onderzoeksrapporten, jaarverslagen … Met onze hoogwaardige boekscanners zetten wij uw boeken en andere publicaties om in perfect leesbare digitale bestanden. De werken blijven intact. Elke bladzijde wordt tot ‘in de vouw’ gelezen, het resultaat is een volledig leesbare pagina. De kwaliteit blijft behouden, terwijl het papier mettertijd vervaagt. De boeken worden digitaal toegankelijk. Dankzij OCR kan u ze eenvoudig op trefwoord doorzoeken. 

Ordenen, selecteren en scannen ter plaatse.

Belangrijkste voordelen:

 • Makkelijk doorzoeken en raadplegen.
 • Ruimtebesparend!
 • Bescherming van de oorspronkelijke publicaties.

Plannen, kaarten, posters …

Voor architectenbureaus, bouwondernemingen, cultuurcellen en archieven digitaliseren wij alles wat groot formaat is: plannen, kaarten, affiches, tekeningen, posters … Onze flatbedscanners scannen met een enkele klik tot A0-formaat zelfs de meest fragiele documenten. Zijn de originelen groter dan A0 dan kunnen we ze eenvoudig digitaal stitchen. Op onze doorvoerscanners kunnen ook  veel langere plannen in één beweging te gescand worden.

Verwerken van lange plannen, rooilijnplannen …

Belangrijkste voordelen:

 • Documenten met grote afmetingen direct op scherm.
 • Kwetsbare, moeilijk hanteerbare documenten blijven raadpleegbaar.
 • Integreren van historische en actuele data.

Erfgoed

Voor archivarissen, heemkundige diensten en erfgoedcellen digitaliseren wij allerhande erfgoedstukken. Denk aan boeken, kranten en tijdschriften, objecten, losse gedrukte materialen, dia’s, foto’s, prentkaarten, bidprentjes, … Uw erfgoedcollectie is in goede handen bij onze medewerkers. Zij zijn opgeleid om bijzonder voorzichtig om te gaan met waardevolle en kwetsbare erfgoeddocumenten en archiefstukken. Wij werken hierbij volgens de Metamorfose richtlijnen.

Belangrijkste voordelen:

 • Ruime toegankelijkheid voor medewerkers en onderzoekers.
 • Besparen van kosten en tijd bij onderhoud en raadplegen collectie.
 • Bescherming tegen mogelijke schade.

Akten en personeelsdossiers

Als burgerlijke stand, bevolkingsdienst of personeelsdienst is het belangrijk dat u burgers en personeel snel en efficiënt helpt. Een digitaal archief van alle stukken is dan ook meer dan ooit relevant. Opzoeken, raadplegen en afleveren gaat veel sneller en efficiënter dan met papieren documenten. Wij verwerken zowel losbladige als gebonden documenten, en dit zonder schade aan de originelen toe te brengen.  Alle persoonsgegevens worden met respect voor de GDPR wetgeving behandeld. Voorafgaand aan de digitalisering wordt hiervoor een verwerkersovereenkomst met u afgesloten.

Ordenen, selecteren en scannen ter plaatse.

Belangrijkste voordelen:

 • Oude boeken en andere documenten blijven prima bewaard.
 • Inzage tijdens digitalisering blijft mogelijk.

Patiëntendossiers

Door patiëntendossiers te digitaliseren, verbetert u de kwaliteit van uw zorg. De dossiers zijn in een digitale omgeving gemakkelijk en onmiddellijk toegankelijk voor uzelf en de zorgverleners waar u mee samenwerkt. U raadpleegt de dossiers digitaal vanop elke locatie. Dit verhoogt de efficiëntie en vermindert de kans op fouten. Papieren patiëntendossiers worden gescand, digitaal opgeslagen, beveiligd met encryptie en toegangscontrole in een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem. Wij respecteren de privacywetgeving.

Patiëntendossiers worden in volledige vertrouwelijkheid verwerkt
Patiëntendossiers worden in volledige vertrouwelijkheid verwerkt

Belangrijkste voordelen:

 • Snel en gemakkelijk patiëntenhistoriek raadplegen.
 • Veilig opslaan met respect voor GDPR.
 • Ruimtebesparend: dood archief wordt gedigitaliseerd en opgeruimd


Documenten notaris- en advocatenkantoren

Digitalisering is een trend die ook door notarissen en advocaten meer en meer omarmd wordt. Digitalisatie maakt het mogelijk om documenten beveiligd op te slaan, maar ze tegelijkertijd sneller en efficiënter toegankelijk te maken. U verkleint de papierdruk in uw kantoor en heeft akten, bewijsstukken, dossiers direct bij de hand. Ook niet te onderschatten: digitale bestanden zijn veel beter te beveiligen tegen ongewenste blikken, diefstal, verlies en brand- of waterschade. Reken op ons om uw papieren archief op een veilige manier, met zorg voor privacy, te digitaliseren. U wint tijd en ruimte. Wij digitaliseren in 1 keer, maar bieden ook scan on demand aan.

Verminder de papierwinkel in uw kantoor, werk efficiënter

Belangrijkste voordelen:

 • Dossiers vlot toegankelijk.
 • Privacy, veiligheid en ruimtebesparend.
 • Efficiënt raadplegen en delen.

Audiovisuele materialen

Cassettes, DVD’s, CD’s, VHS- en Bètacamtapes, dia’s, foto’s … ze zijn nog moeilijk of helemaal niet te raadplegen, maar toch wilt u over de inhoud beschikken. Daarom is de digitalisering van audiovisueel materiaal volop op gang getrokken en zal ze zich de volgende jaren verder doorzetten. ‘Oude’ films en video’s, dia’s en andere materialen raadpleegt u na digitalisering gewoon op uw computer. Meer nog: u integreert ze in nieuwe projecten. Is uw multimedia archief nog niet gedigitaliseerd? Laat er ons nu aan beginnen en gooi uw beeld- en klankgeschiedenis open.

digitaliseren van oude analoge formaten zoals foto video dia
Analoge foto’s, video’s, dia’s worden overgezet naar digitaal bruikbare bestanden.

Belangrijkste voordelen:

 • Bescherming van kwetsbare analoge materialen.
 • Integratie in nieuwe projecten.
 • Een blik op het verleden via één enkele muisklik.