Digitaliseren

Naar een digitaal archief.

Puilt uw archief uit van de boeken,  klasseurs , archiefmappen en – archiefdozen? Is het een hele klus om de informatie waarnaar u op zoek bent snel terug te vinden? Wist u dat onze experten u kunnen adviseren om een efficiënt archiefbeheer op maat van uw organisatie op te zetten en dat onze maatwerkers de digitalisering kostenefficiënt voor u kunnen uitvoeren? Stel u voor hoeveel ergernis en tijdverlies u zich kan besparen door vandaag te kiezen voor een digitaal archief op maat. Een investering die zich snel terug betaalt: minder opslagruimte nodig, snelle toegang tot uw informatie en vlot digitaal raadpleegbaar in uw eigen databeheersysteem.

Voordelen van digitalisering

Maak uw organisatie klaar voor het nieuwe werken.

Overal bereikbaar en doorzoekbaar

U raadpleegt, deelt, werkt samen via uw bedrijfsnetwerk … snel en handig. U zoekt digitaal sneller dan in een archiefkast en via specifieke zoektermen die voor uw bedrijf van belang zijn. De kwaliteit van de digitale documenten blijft intact, hoe vaak u ze ook nodig heeft.

Gestructureerd en beveiligd

U kiest wie welke documenten kan raadplegen. Zo beschermt u gevoelige informatie volgens uw bedrijfspolicy. Informatie en persoonsgegevens worden beveiligd conform de GDPR wetgeving. Kennis blijft bewaard en toegankelijk.

Archivering op lange termijn

Uw digitale archief is niet vatbaar voor brand- en waterschade. Door de opslag in pdf/A formaat blijft de toegankelijkheid van uw digitale data gegarandeerd. Fragiele documenten worden digitaal aangeboden. Het origineel blijft beschermd.

Efficiëntie, ruimtebesparing en tijdswinst

Uw digitale archief heeft een duidelijke structuur. Zoeken wordt heel makkelijk. Dubbels en oude versies worden uit het originele archief verwijderd. Zobespaart u opslagruimte, zelfs als u niet kiest voor volledige substitutie door een digitaal archief.

Uw archief digitaliseren?

Scripto heeft de juiste expertise in huis om u te begeleiden bij het digitaliseren van uw archief. Wij werken voor:

  • Informatiebeheerders
  • Beheerders van familiale archieven en erfgoedcellen
  • Archivarissen
  • Lokale besturen
  • Medische groepspraktijken
  • Notarissen
  • Bouwbedrijven
  • Architectenbureaus
  • Advocatenkantoren
  • Havenbedrijven

Verken de mogelijkheden van Scripto

Documenten

Verslagen, dossiers, plannen, nota’s … we digitaliseren alle formaten die u zich bij een klassiek archief voorstelt.

Het digitaliseren gebeurt bij ons of bij u ter plaatse.

Ook Scanning on Demand is mogelijk.

Plannen

Architecten, bouwfirma’s en overheden hebben archieven vol met plannen.  De oude blauwdrukken of fragiele calques kunnen zonder problemen op onze A0 scanners (al dan niet met stitching van de beelden nadien). Onze 48” doorvoerscanners  kunnen plannen van quasi onbeperkte lengte aan.

Boeken

Boeken worden ingescand met een boekscanner waarbij het open boek met sensoren tegen een glasplaat bedrukt wordt, zodat elke pagina perfect leesbaar is. U krijgt een ‘platte’ weergave van elke bladzijde, zonder tekstdelen die verdwijnen in de rug.

digitalisering van microfiches, video, dia's en film

Microfilm, dia’s, video, audio

Microfilm, microfiches, dia’s, floppy disks, diskettes, audio en video … we digitaliseren het zelf of brengen u in contact met onze gespecialiseerde partners om uw informatie digitaal te ontsluiten.

Waarom digitaliseren met Scripto?

We bekijken samen de noden en mogelijkheden, onze archief consultants geven advies op maat.

We bieden ook scanning op locatie en
Scanning on Demand aan.

Wij klaren de klus voor u:
organiseren, inventariseren, opschonen, scannen, metadateren, ontsluiten, Of eventueel vernietigen van uw archief.

We beschikken over state-of-the-art scanners en high end scanning software om diverse dragers optimaal te digitaliseren.

We zijn een maatwerkbedrijf gespecialiseerd in digitalisering. We staan daarmee garant voor een sociale en ethische tewerkstelling.